vet att äggen och smöret inte är med på bilden, och bara 100 g choklad, men bättre än inget!
225 g smör
2 1/2 dl strösocker
3 3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 ägg
200g chokladkaka.
Gör så här;
Sätt på ugnen på 175 grader. Sätt ut muffins formar på en plåt (vi gjorde endast 12 st, de brys på hur stora formar du har, 12-18 blir de ungefär..).
Smällt smöret i mikro eller på spis. Vispa socker och ägg till en luftig smet. Sila mjölet och blanda ihop med bakpulver och vanilj socker. Häll sedan ner mjölet, vanilj sockret och bakpulveret i smeten, blanda ihop till en ljus slät smet, häll sedan ner de smälta smöret och blanda noga, till en ljus smet.
Häll sedan upp smeten i muffins formarna (häll inte fulla, då de blir större i ugnen)
Använd 100 g av chokladen för att bryta ut chokladbitarna och tryck ner i smeten.
Sätt in i ugnen i 20 min, ta ut och låt svalna.
Resten av chokladen (100g) smälter du i en kastrull, låt de svalna lite och häll ovanpå muffinsen.
Sätt muffisen kallt och låt chokladen stelna, KLART!
Sätt muffisen kallt och låt chokladen stelna, KLART!
åh vad gott det såg ut, jag bakade också muffins idag, bilder kommmer upp imorn på bloggen :D
SvaraRadera